Malzemeler
225 gr tereyağı (oda ısısında)
320 gr esmer şeker
1 yumurta
1,5 yemek rendelenmiş portakal
2 yemek kaşığı pekmez
330 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 tatlı kaşığı toz tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1⁄2 tatlı kaşığı toz karanfil
1⁄2 tatlı kaşığı kakule (isteğe bağlı)
1⁄2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (3 – 3,5 su bardağı elenmiş)
Üzerini Süslemek İçin: Royal Icing Krema
3 yumurta akı
300 gr pudra şekeri
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Oda ısısındaki tereyağını kabımıza alıp, düşük hızda çırpmaya başlıyoruz. Çırpmaya devam ederken esmer şekerimizi ekliyoruz. Krema kıvamına gelince içine yumurtamızı ilave edip çırpmayı sürdürüyoruz. Daha sonra rendelediğimiz portakal kabuğumuzu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından pekmezi, vanilyayı ve baharatlarımızı ilave ediyoruz. Azar azar unu, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyip elimizle hamura çok baskı uygulamadan elimize yapışmayacak kıvama gelince kadar yavaş yavaş yoğuruyoruz. Hazır olan hamurumuzu streç film ile sarıp en az 30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurumuzu hafif unladığımız tezgahta 1 cm kalınlığında merdane ile açıyoruz. İstediğimiz yılbaşı temalı kurabiye kalıpları ile şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında yaklaşık 15 – 20 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bu aşamada üzerlerini süslemek için Royal Icing kremamızı hazırlıyoruz.
Royal Icing için; oda ısısındaki yumurta aklarını mikserde düşük devirde çırpıyoruz. Aklarımız köpürmeye başladığında içine limon suyunu, tuzu ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip mikserin hızını yükseltiyoruz. Kremamız akışkan kıvama gelince, hazır demektir. Hazır olan kremamızı bir sıkma torbasına dolduruyoruz. İnce uçlu bir duy ile kurabiyelerimizin üzerini dileğimiz şekilde süslüyoruz. Servis yapmadan önce kurabiyelerin üstünün kurumuş olması gerekiyor.
Tarif:
Tuğba Sağıroğlu
Tug’s Cake Shop