Beyaz çikolatalı pasta
Malzemeler
- Pandispanya hamuru
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 damla limon suyu
- 1 su bardağı un
Pastacı kreması
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- ¾ su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 100 gr. beyaz çikolata
Cam bir kasede yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelen kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin, birkaç damla limon suyu ekleyin.
Kelepçeli yuvarlak fırın kaplarına yağlı kağıt serip hamuru 2 parça halinde 10 dakika kadar pişirin.
Pastacı kreması için tencereye sütü alın, 1 paket vanilin ekleyerek ısıtın.
Başka bir kapta yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın. Çırptığınız yumurtalara, nişasta ve unu ekleyip karıştırın.
Isınan sütten kepçe ile bir miktar alıp yumurtalı karışımın içine alıp karıştırın ve kesilmemesi için ılınmasını sağlayın. Ardından yumurtalı karışımın hepsini süte ekleyip kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra biraz ılınınca parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı bu krema içine koyun ve karıştırarak eritin. Pişen pandispanya hamurunun birini servis tabağına alın ve üzerine çikolatalı kremanın yarısını spatula yardımıyla sürün. Diğer hamuru yerleştirip kalan kremayı aynı şekilde pastanın üzerine yayın. Üzerini şekerler, orman meyveleri ya da kurabiyelerle süsleyebilirsiniz.
- Tarifte verilen ölçüler 2 kat içindir, yapacağınız kat sayısına göre malzemelerin oranlarını ayarlayabilirsiniz.
Çikolatalı tart
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- ½ su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 250 gr bitter çikolaata
- 200 ml krema
Süslemek için: Esmer şeker, meyve, kurabiye parçaları
Pudra şekeri, tereyağı ve yumurta sarısını mutfak robotunda iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırladığınız hamuru şeffaf filme sararak buzdolabına koyun ve en az yarım saat dinlendirin.
Hamur dinlendikten sonra buzdolabından alın ve merdane yardımıyla pişireceğiniz kalıp ölçüsünde açın. Yağladığınız kalıba hamuru yerleştirin ve kabarmaması için üzerini çatalla delin. Üzerine aynı boyutta bir yağlı kağıt koyup kağıdın üzerini kaplayacak kadar nohut vb. yerleştirerek ön pişirme yapın.
Kenarları hafif kızarana tart hamurunu fırından alın, üzerindeki nohut ve yağlı kağıdı kaldırın.
Ayrı bir tencerede kremayı ısıtın -kaynatmayın- ve çikolatayı parçalara ayırıp ısınan kremanın içine koyup karıştırarak erimesini sağlayın. Çikolata eriyince karışımı tart hamurunu üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın.
Buzdolabında birkaç saat bekletin. Servisten önce üzerini dileğiniz gibi süsleyin.
Sürpriz Milföy
Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 150 kakaolu fındık kreması
- 1 adet yumurta
- Pudra şekeri
Paketten çıkan milföy hamurlarını birleştirerek dikdörtgen bir şekil elde edin. Sonra dikdörtgenin
uzun kenarlarını üçgen oluşturmak için kesin.
Kestiğiniz kenarlardan üçgenin tepesine doğru 2 parmak arayla giderek azalan derinliklerde kesikler atın. Kakaolu fındık kremasını bu kesiklere sürün, sonra kesikleri kendi etrafında kıvırın.
Yumurtanın sarısını çırpıp milföyün üzerine sürün.
180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.
Kuru yemişli muffin
Malzemeler
- 3 adet yumurta • 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı süt - 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya • 2,5 su bardağı un
- 75 gr beyaz çikolata
- Badem, fındık, kuru kayısı, elma kurusu, kuru üzüm
Bir kasede yumurta ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamı alana kadar iyice çırpın. Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip kısa bir süre daha karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karışıma yedirin.
Kullanmak istediğiniz kuru yemiş ve kuru meyveleri küçük parçalara kırın ya da doğrayın. Muffin karışımına ekleyip son bir kez karıştırın.
Yağladığınız muffin kaplarına hamuru eşit olarak paylaştırıp 180 derecede 20-25 dakika pişirin. Bu arada beyaz çikolatayı benmaride eritin. Pişen muffinleri fırından çıkarın. Ilınınca servis tabağına alın ve üzerlerine erittiğiniz çikolatadan dökün.