Yeni bir yılı karşılamanın en önemli geleneklerinden biri, şüphesiz nar gibi kızarmış bir yılbaşı hindisi. Düşük yağ oranıyla kalbin dostu, protein ve mineral deposu olan hindiyi sadece yılbaşında değil her zaman tüketebilirsiniz.
Malzemeler
1 orta boy bütün hindi (4-4,5 kg)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 çay kaşığı hardal Tuz
İçi için: 1 dal biberiye
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Hazırlanışı
Temizlenmiş olarak satın aldığınız bütün hindiyi bol suda yıkadıktan sonra üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Küçük bir kasede zeytinyağı, bal, domates salçası, taze sıkılmış limon suyu, hardal ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu, bir fırça yardımıyla hindinin her tarafına eşit miktarda sürün. Hindinin iç kısmına biberiye, tane karabiber ve defne yaprağını yerleştirin. Fırın tepsisine aldığınız hindiyi, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 3.5 saat pişirin. (Hindini pişme süresi büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir) Pişirken fazla kararmaması için hindinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Her yarım saatte bir hindinizi çevirin ve her seferinde üzerine birer parça tereyağı sürün.
Sosa buladığınız ve piştikten sonra düzgün bir hal alması için bacak kısımlarını bağladığınız hindiyi büyük boy pişirme torbasında da pişirebilirsiniz.
Pişme işleminin sonunda servis tabağına aldığınız hindiyi kestane, badem ya da kurutulmuş meyve dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.