Jambonlu peynirli minik ağaçlar
Malzemeler
- Tost ekmeği (dilimli)
- 150 gr dana jambon
- Marul yaprakları
- 50 gr Chedar peyniri
Dilimli ekmeği yıldız şeklindeki bir kalıp yardımıyla kesin. Farklı büyüklükte kalıplar kullanarak istediğiniz çam ağacı formunu daha kolay yakalayabilirsiniz. Ekmek dilimlerinin arasına bir sıra marul yaprağı bir sıra dana jambon yerleştirerek istediğiniz yükseklikte bir çam ağacı yapın. Çamın üzerine yine kalıp yardımıyla chedar peynirinden -kaşar peyniri de kullanabilirsiniz- kesip yerleştirin.
Çikolatalı fındıklı chia puding
Malzemeler
- 100 gr chia
- 2 yemek kaşığı kakao
- 150 gr bitter çikolata
- 2 adet muz
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 lt süt
- Üzeri için fındık, çikolata çubukları
Sütü derin bir kaseye alın, chia tohumlarını süte ekleyip 5 dakika bekletin. Muz, kakao, bal ve 100 gr bitter çikolatayı blenderda karıştırın. Bu karışımı sütte bekleyen chialara ekleyin. Servis yapacağınız bardaklara önce kalan çikolatayı küçük parçalara bölüp yerleştirin. Ardından çikolatalı chia pudingi üzerine dökün. Bu şekilde chianın kıvam alıp koyulaşması için birkaç saat buzdolabında bekletin.Servisten önce chia pudingi fındık parçaları ve çikolata çubukları ile süsleyebilirsiniz.
Karidesli Bruschetta
Malzemeler
- Baget ekmeği
- 100 gr krem peynir
- 150 gr karides (ayıklanmış)
- 100 gr somon füme
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- Limon
- Maydanoz, kişniş, dereotu
Ekmeği dilimler halinde kesip üzerine krem peyniri sürün. Temizlenmiş karidesleri tavada tereyağı ve sarımsakla kısa bir süre çevirin. Ekmek dilimlerinin üzerine somon füme parçaları, istediğiniz yeşillik yaprakları ve ince kestiğiniz limon dilimlerini yerleştirin. Karidesleri kürdana geçirip ekmeklerin üzerine yerleştirin.
Pastırmalı cevizli peynir topları
Malzemeler
- ½ su bardağı krem peynir
- ½ su bardağı lor peyniri
- ½ su bardağı beyaz peynir
- Kırmızı pul biber
- 50 gr pastırma
- ½ su bardağı ceviz içi
- Maydanoz yaprakları
- Çubuk kraker
Peynirleri bir kaseye alın. Kırmızı biberi de ekleyerek elinizle homojen bir kıvam alana kadar yoğurun sonra küçük toplar halinde yuvarlayın. Pastırmaları küçük parçalar halinde kesin, orta ateşteki tavada hafif terletin. Ceviz içlerini küçük parçalar haline gelecek şekilde robottan çekin. Maydanoz yapraklarını ince kıyın. Pastırmaları, ceviz içlerini ve kıydığınız maydanozları ayrı tabaklara alın. Peynir toplarını önce pastırmaya sonra ceviz içine en son da maydanoza bulayın.Topların üzerine birer adet çubuk krakeri kürdan gibi yerleştirerek servis tabağına alın.
Avokadolu somon fümeli kanepe
Malzemeler
- Tam tahıllı ekmek
- 2 adet avokado
- 1 adet sarımsak
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- ½ limonun suyu
- 1 adet limon
- 150 gr somon füme
- Dereotu
- Tuz
Avokadoyu ikiye kesip çekirdeğini çıkarın ve kabuklarını soyun. İnce kıyılmış sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırıp ezerek püre haline getirin. İsterseniz tuz ilave edebilirsiniz. Tam tahıllı ekmeği önce dilim halinde kesin. Sonra yuvarlak bir kalıp yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Üzerine önce hazırladığınız avokado püresini sonra somon fümeleri yerleştirin. Dereotu ve ince limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.