Malzemeler
- Pınar İllaki İnegöl Köfte
- 2 adet yufka
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- Tereyağı
- Yoğurt
- Pul Biber
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Pınar İnegöl köfte talimatlara uygun pişirilir.
Yufkaya közlenmiş patlıcan ince bir tabaka halinde sürülür.
Yufka İnegöl köftelerin boyuna uygun olacak şekilde şeritler halinde kesilir.
Üzerine pişen İnegöl köfteler koyularak sarılır.
Hepsi dik olacak şekilde pişirme kabına alınır ve üzerine biraz tereyağı sürülerek fırına verilir.
10 dakika 160 derecede pişirilir.
Fırından çıkan köftelerin üzerine yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.