Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı badem unu (kıvama göre opsiyonel)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 adet şeftali
Hazırlanışı
Önce yoğurdu bir kaseye alın ve yumurta sarısıyla çırpın, ardından karışıma 1/2 su bardağı süt ve şeker ilave edip karıştırın. Ardından yulaf ezmesi, vanilin ve kalan sütü ekleyip homojen bir kıvam alıp topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
Hazırladığınız karışımı ocağa alıp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi servis kaselerine alıp soğutun üzerini şeftali dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Muhallebinin kıvamını ayarlamak için badem unu kullanabilirsiniz.