A, B5, B12, B2, B6, D, E ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, çinko, fosfor, selenyum ve folat içeren yumurta sağlığa çok faydalı bir besin. Kahvaltı sofralarımızdan eksik etmediğimiz bu mucize besin mutfaktaki kullanımlarında belli püf noktaları gerektiriyor. İşte sizin için derlediklerimiz…
- Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak aslında çok kolay. 1 lt. suya bir miktar tuz atıp karıştırın. Yumurtayı suya koyun. Günlük taze yumurtanın hemen dibe çöktüğünü göreceksiniz. Eğer bayatsa yumurta su yüzüne çıkacaktır.
- Sahanda yumurta yaparken tuzunu piştikten sonra ekleyin, pişmeden eklerseniz yumurtada beyaz lekeler oluşur.
- Yağda yumurta pişireceğinizde, yapışmaması için spatulayı tavadaki yağa batırın.
- Doğru sonuç almak için kek, pasta yapımında kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Yumurta beyazının kar gibi beyazlaşması için bir tutam tuz ekleyin.
- Yumurta aklarını kar yaparken, metal çırpma teli veya mikser ucu ve metal kap kullanmayın. Kar kıvamına gelen yumurta aklarını bir başka malzemeyle karıştıracaksanız bunu hafif hareketlerle ağır ağır ve azar azar yedirerek yapın. Yumurta karını hemen kullanmayacaksanız, bir iki saat buzdolabında bekletip öyle kullanabilirsiniz.