Hazırlaması hızlı ve kolay olan bu Yumurtalı Köfteler ile iftarda leziz ve doyurucu bir yemeğin tadını çıkarın. Karışık salata ve çeri domateslerle birlikte servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 5 küçük yumurta
- 500g dana kıyma
- 1 su bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı
- 1 küçük soğan, rendelenmiş
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 havuç, rendelenmiş (150g)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
- Karışık salata yaprakları ve çeri domates, servis için
Hazırlanışı:
Dört yumurtayı orta boy bir tencereye koyun ve 3 dakika kaynatın (yumurtalar küçük olduğu için). Süzün ve soğuduktan sonra kabuklarını soyup bir kenara alın.
Kıyma, galeta unu, soğan, sarımsak, havuç, rendelenmiş peynirin yarısı, maydanoz ve kalan yumurtayı karıştırıp köfteyi yoğurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İyice birleşene kadar temiz ellerle iyice karıştırın. Dört büyük top oluşturmak için karışımı eşit olarak bölün. Bir delik açın ve her köftenin ortasına bir haşlanmış yumurta doldurun. Topları yeniden top şekline getirin.
Fırını 200C’de fan ayarına getirin, tepsiye yağlı kağıt serip köfteleri fırına verin. Pişmesine yakın ayırdığınız peyniri üzerlerine paylaştırın.
Salata yaprakları ve domates ile servis edin.
İpucu: Büyük yumurtalar köftelerin açılmasına neden olabileceğinden köftelerin ortası için küçük yumurtalar kullanın.
Kaynak: https://myfoodbook.com.au/