Malzemeler:
- 8 – 10 büyük yumurta
- 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 su bardağı krema
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Dolgu için:
- 1,5 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- 1,5 su bardağı parçalara bölünmüş mozarella
- 1 çay kaşığı sarımsak (kıyılmış)
- 2/3 su bardağı bebek ıspanak (doğranmış)
- Tuz, karabiber
Sosu için:
- 2 su bardağı rendelenmiş domates
- Kalan mozzarella ve/veya beyaz peynir
- Taze fesleğen (doğranmış)
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 180 C’ye ısıtın.
Yumurtalar, peynir, krema ve sarımsağı büyük bir kasede çırpın. Yağlanmış küçük fırın tepsisine, isterseniz yapışmayı önlemek için pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz, yumurtalı harcı yavaşça ve düz bir zemin oluşturacak şekilde dökün. Fırına koyun ve 15-17 dakika ya da yumurtalar sertleşene kadar pişirin. Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
İç dolgu için bir kapta doğranmış ıspanakları, peynirlerden birer su bardağını ve sarımsağı karıştırın. Tuz ve karabiberle baharatlayın.
Bu arada soğuyan yumurtayı yaklaşık 2 – 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. İçine hazırladığınız ıspanaklı karışımından ekleyip kalan peynirleri üzerlerine serperek yumurta şeritlerini rulo olarak katlayın.
Fırın ısısını 200 C’ye yükseltin. Rendelenmiş domatesi tuz ve karabiberle tatlandırın, içine ince kestiğiniz fesleğen yapraklarını ilave edin ve küçük bir güveç kabının tabanına yayın. Hazırladığınız yumurta rulolarını bu domates sosun üzerine yerleştirin.
Fırında 10-15 dakika veya peynir kabarıp eriyene kadar pişirin.
Kaynak: cottercrunch.com