Malzemeler
500 gr. balkabağı • 1 adet patates • 1 adet soğan • 1 adet havuç • 1 çay kaşığı taze zencefil • 1 su bardağı süt • 1 adet yumurta sarısı • 3 yemek kaşığı un • 3 yemek kaşığı zeytinyağı • Tuz • Karabiber
Balkabağı, patates, soğan, havuç ve zencefili doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı koyun, tüm sebzeleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Tencereye su ilave edin ve sebzeleri haşlayın. Bir kapta yumurta sarısı, un ve sütü çırpın. Sürekli karıştırarak azar azar sebzelere ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Tuz ve biber ekip karıştırın ve ocağı kapatın. Çorbayı blender’dan geçirin. Kaselere koyduktan sonra maydanoz ve krutonla servis yapın.