Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pilavlık bulgur
1 küçük havuç
1⁄2 portakalın suyu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
2 çorba kaşığı nane
Tuz
Karabiber
İsteğe göre pul biber • Limon
Yapılışı
Kış aylarında daha çok ihtiyaç duyduğumuz vitamin takviyesini sağlamak için geleneksel ezogelin çorbasına zencefil, portakal suyu ve havuç ekledik. Mercimekleri, pirinçleri ve bulguru yıkayıp süzün. Havucu, soğanı ve sarımsağı yıkayıp soyduktan sonra küp doğrayın. Tereyağı, zeytinyağı ve salçayı derin bir tencereye alıp kavurun. Üzerine soğan, sarımsak, nane, havuç ve domates püresini ekleyip soteleyin. Biraz tuz ve karabiberle beraber mercimek, pirinç, bulgur ve 2 litre suyu ilave edip 10 dakika pişirin. Ara sıra karıştırın. Pişen çorbaya zencefili ilave edip 10 dakika daha pişirin. Portakal suyunu ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirip dinlenmeye bırakın.