Malzemeler
Yarım su bardağı zeytinyağı, 1 adet kuru soğan, 1 adet patates, 1 adet havuç, 1 su bardağı bezelye, 8 adet ayıklanmış enginar, 1 limonun suyu, 1 su bardağı su, 1 adet küp şeker, 1 çay kaşığı tuz, çeyrek demet dereotu
Enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin. Bir tencereye zeytinyağını koyun. Üzerine küp küp doğradığınız soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra soğanların üzerine sırasıyla küp doğranmış ve hafifçe haşlanmış patatesleri, havuçları ve bezelyeleri de ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tencereye dizdiğiniz enginarların üzerine bu harçtan koyun. Bir kasede 1 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ve bu karışımı tencereye ilave edin. Enginarları önce harlı sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Enginarlar pişince yine tencerenin kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. Servis yaparken dereotu ile süsleyin.