Malzemeler
4 adet kabak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 2 adet domates, 1 adet soğan, yarım demet dereotu, 1 adet kesme şeker, tuz, 1,5 su bardağı su
Kabakların kabuklarını kazıyıp, küçük doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup küp küp doğradığınız soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı da ilave edip 3-4 dakika daha kavurun ve iri doğradığınız domatesleri ekleyin. Daha sonra tencereye kabakları koyun. Tuz, karabiber, şeker ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve içine dereotunu da ilave ederek soğumaya bırakın. Dilerseniz pişerken içine yarım çay bardağı pirinç de ilave edebilirsiniz.