Enfes zeytinyağlı yemekleri hem pişirirken hem saklarken dikkat edecekleriniz:
• Zeytinyağlı yemeklerin şüphesiz en önemli püf noktası pişerken içerisine bir miktar şeker eklenmesidir. Şeker ile tatlandırılan zeytinyağlıların lezzetine doyum olmaz.
• Zeytinyağlılar soğuk olarak yenir. Ancak soğutmanın da yöntemi var. Eğer tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakırsanız lezzetine lezzet katmış olursunuz.
• Zeytinyağlılar bekledikçe güzelleşir, doğru… Fakat zeytinyağlıların tüketilme süresi 2 günü geçmemeli. Aksi taktirde lezzetini kaybetmeye başlarlar.
• Zeytinyağlı yemeğinize biraz daha tat katmak istiyorsanız içine bir miktar sarımsak ilave etmenizi öneririz. Bir deneyin emin olun bu lezzetin müdavimi olacaksınız.
• Zeytinyağlı yemeği pişirdikten sonra üzerine bir miktar çiğ zeytinyağı gezdirmeyi de unutmayın. Bu şekilde lezzetini ikiye katlamış olacaksınız.