Malzemeler
300 gr. asma yaprağı • 1 adet limon • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
İç harcı için: 1/2 su bardağı zeytinyağı • 2 adet soğan
1,5 su bardağı pirinç • 1 su bardağı sıcak su • 1’er yemek kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü Tuz • Karabiber • Yenibahar
Salamura asma yapraklarını su altında yıkayıp durulayın ve süzün. İç harç için soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soğanları koyup kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkayıp süzdürdüğünüz pirinci ilave edip biraz daha kavurun. Ardından kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip karıştırın. Sıcak suyu koyun, iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ılınmaya bırakın. Asma yapraklarını tezgahın üzerinde açın. Her bir yaprağın orta kısmına iç harçtan paylaştırıp sarın. Tencerenin tabanını birkaç asma yaprağı ile kaplayın. Sarmaları dizin. Limonu halka halka dilimleyip üzerlerine yerleştirin. Sıcak su ve zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.