Malzemeler
1 adet kuru soğan, 4 adet domates, 1 kg. taze fasulye, 3 diş sarımsak, 1 adet kesme şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı su
İyice yıkadığınız fasulyelerin baş kısımlarını kesip ortadan uzunlamasına ikiye ayırın. Eğer uzunsalar ortadan 1 ya da 2 parçaya da ayırabilirsiniz. Bir tencerenin içine zeytinyağını koyun üzerine küp doğradığınız kuru soğanı, sarımsağı, küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ilave edin. Tüm malzemeleri hafifçe yağda öldürdükten sonra üzerine fasulyeleri, şekeri, tuzu ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın önce sebzeler suyunu iyice bırakana kadar yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte pişirin.