Malzemeler
- 50 g taze beyaz ekmek
- 60 ml süt
- 500 g dana kıyma
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 40 g parmesan
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Deniz tuzu, Kırmızı biber, Karabiber
- Mozarella topları
- ¼ bardak un
- 3 yumurta
- Galeta unu
- Sıvı yağ
Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Yapılışı
Ekmeği elinizle ufalayın, sütle birlikte büyük bir kaba koyun ve birleştirmek için iyice karıştırın. Ekmekler sütü emene kadar 5 dakika bekletin. Kıyma, yumurta, sarımsak, parmesan, yağ, tuz ve karabiberi sütlü karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Karışımı ıslak ellerle yemek kaşığına bölün, ortalarına birer adet küçük mozeralla topu (bocconcini) koyun ve yuvarlayarak top haline getirin. Yumurtaları bir kasede çırpın. Köfteleri önce una ulayıp fazlalığını silkeleyin ardından yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın. Bitkisel yağı büyük bir tencerede ısıtın. Köfteleri gruplar halinde dikkatlice yağın içinde 5-6 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin. Pesto sos ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.