
rancini topları, geleneksel İtalyan mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık ve peynirle dolu bu nefis toplar, özellikle mozzarella tutkunları için bir bayram! Yapımı belki biraz zaman alıcı olsa da, her lokma sizi Akdeniz’in eşsiz lezzetleriyle buluşturacak. Hem ana yemek hem de ara öğün olarak mükemmel bir seçenek olan Arancini toplarını, yanında pesto sos ile servis ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes tarife adım adım göz atalım!
1.Adım
Ekmeği elinizle ufalayın, sütle birlikte büyük bir kaba koyun ve birleştirmek için iyice karıştırın. Ekmekler sütü emene kadar 5 dakika bekletin.
2.Adım
Ekmekler sütü emene kadar 5 dakika bekletin. Kıyma, yumurta, sarımsak, parmesan, yağ, tuz ve karabiberi sütlü karışıma ekleyip iyice karıştırın.
3.Adım
Karışımı ıslak ellerle yemek kaşığına bölün, ortalarına birer adet küçük mozeralla topu (bocconcini) koyun ve yuvarlayarak top haline getirin.
4.Adım
Yumurtaları bir kasede çırpın. Köfteleri önce una ulayıp fazlalığını silkeleyin ardından yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın.
5.Adım
Bitkisel yağı büyük bir tencerede ısıtın. Köfteleri gruplar halinde dikkatlice yağın içinde 5-6 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin. Pesto sos ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.